23.05.2018

יום ד’

אולם 4

07:30-08:30

הרשמה, קפה בחסות ארומה אספרסו בר | ארוחת בוקר

08:30-10:00

מושב 3

כשחדשנות תעשייתית פוגשת תזונה

יו"ר: ד"ר פרננדו שבד, סמנכ"ל מו"פ, תמיכה ומדען ראשי – CTO, "גלעם"

08:30-09:00

"Allulose" הסוכר החדש בשכונה ולו רק 0.2 קק"ל

ד"ר פרננדו שבד, סמנכ"ל מו"פ, תמיכה ומדען ראשי – CTO, "גלעם"

09:00-09:15

הידרוליזטים של חלבוני מי גבינה ותרומתם לתזונת האדם

מיכאל זלצמן, סמנכ"ל טכנולוגיה ופיתוח, "בעמק טכנולוגיות מתקדמות"

09:15-09:30

מאזנים את התפריט עם מזון חדשני – חלבון חומוס

טלי נחושתן, מנכ"לית Innovopro – סטארט אפ מתחום ה Food Tech

09:30-09:45

"אסטקנטין" – נוגד חמצון טבעי משמרים

ד"ר יעל ליפשיץ, R&D director, NextFerm

09:45-10:00

פיתוח תהליך טבעי ויעיל להפחתת סוכר מ-100% מיץ, תוך שמירה על הערכים האורגנולפטים

ערן בלצ'נסקי, מנכ"ל בטר ג'וס 

10:00-10:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

10:30-12:00

מושב 7

AGEs – כוכב חדש… 

יו"ר: רוני לוטן, דיאטנית קלינית, מכון לביוכימיה מדעי המזון ותזונה, הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה, האוניברסיטה העברית בירושלים, בשיתוף עם המרכז לחקר המוח, תל השומר 

10:30-10:55

סוכרת והשפעה על המוח – האם AGEs משחקים תפקיד מרכזי?

רוני לוטן, דיאטנית קלינית, מכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה, הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה, האוניברסיטה העברית בירושלים, בשיתוף עם המרכז לחקר המוח תל השומר

10:55-11:20

הטוב, הרע והמכוער: אינטרקציות בין AGEs והקולטנים RAGE ו SRAGE

דנה איבנקובסקי-וכקמן, דוקטורנטית בבית הספר לבריאות הציבור, אוניברסיטת חיפה, דיאטנית קלינית (RD, MAN), שירותי בריאות כללית, מחוז דרום

11:20-11:45

מבשלים טעים בלי AGEs? יש חיה כזאת?

אודי ברקן, דיאטן קליני ושף, מנחה תוכנית הטלוויזיה "שני גברים ומקרר"

11:45-12:00

דיון

12:00-12:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

15:00-17:00

מושב 12

אלומה-1024x453
גואל זינגר

סדנא – רפואה אישית והמלצות מבוססות עדויות: איך לצמצם את הפער?

המטפל מול המטופל – המטפל מול הצוות

גוף מקצועי: "אלומה" – ארגון לחינוך טיפולי בישראל

יו"ר: ד"ר ג'ואל זינגר

פרופ' אילנה הרמן-בהם, ד"ר רונית קלמנוביץ דיקשטיין, דבורה אורבוך, אורית ויזינגר, רחל מאיר, עדי בצלאל, מיכל גינת.

רקע

במהלך הסדנא יוצגו מחקרים וקווי הנחייה הקשורים לתחום התזונה בקרב אוכלוסיה בריאה וסוכרתית ברפואה מותאמת אישית.

נבדיל בין ההמלצות לאוכלוסייה עם משק גלוקוז תקין וכאלה עם הפרעה במשק הגלוקוז בכל שלביה- מטרום סוכרת לסוכרת מסוג 2 ובסוכרת מסוג 1.

נעסוק בנושא של תדירות ארוחות, השפעה של שעות ללא תזונה על משק הגלוקוז ומטבוליזם.

ננסה לגלות מה הדעות האישיות שלי כמטפל ואיך מחשבותינו משפיעות על התקשורת הבין אישית.

נתרגל את הדרכים הישומיות לרפואה מותאמת אישית, ברמת המטופל עם התייחסות ברמת המטפל.

במהלך הסדנה יועברו הרצאות קצרות ותעשה התנסות בנושאים הנ"ל. 

הסדנה תונחה על ידי אנשי צוות שונים מתחום הרפואה, סיעוד, תזונה ופסיכולוגיה רפואית.

15:00-15:15

מה למדנו מ EBM בטיפול תזונתי בסוכרת סוג 1 ו- 2?

פרופ' אילנה הרמן-בהם,  ד"ר רונית קלמנוביץ דיקשטיין

15:15-15:30

רפואה מותאמת אישית: מה זה אומר? מבט מטפל- מבט מטופל- מבטים דומים?

עדי בצלאל, דבורה אורבוך

15:30-16:30

פרקטיקה

מה בראש? מה בשיח? 

הלכה למעשה: ארוחת בוקר , איך מתחילים?
תזונה כעניין משותף לכל הצוות הרב מקצועי: איך משיגים את המטרה?

מיכל גנות וכל ועד אלומה

הסדנא מיועדת לדיאטנים, אחיות מחנכות לסוכרת ורופאים

השתתפות בסדנא מותנית ברישום לכינוס ומראש

כמות המשתתפים בסדנא מוגבלת

עלות ההשתתפות בסדנא: 25 ₪

© 2018 כל הזכויות שמורות
Created by
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן