23.05.2018

יום ד’

אולם 2

07:30-08:30

הרשמה, קפה בחסות ארומה אספרסו בר | ארוחת בוקר

08:30-10:00

מושב 1

logo
מטרנה

ילדים

גוף מקצועי: המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

 יו"ר: פרופ' רונית לובצקי, מנהלת מחלקת ילדים, מנהלת המרפאה לתזונה והשמנה בילדים, ביה"ח "דנה-דואק" לילדים, המרכז הרפואי תל אביב

 

08:30-08:50

מה חדש במחלת הדגנת (צליאק)

פרופ' אהרן לרנר, B. Rappaport School of Medicine, Technion-Israel Institute of technology, Haifa, Israel; Aesku.Kipp Institute, Wendelsheim, Germany

 

08:50-09:10

כבד שומני בילדים, תמונת מצב עדכנית והטיפול התזונתי

ד"ר הדר מורן לב, מומחית ברפואת ילדים, מחלקת ילדים, ביה"ח "דנה-דואק" לילדים, המרכז הרפואי תל אביב

09:10-09:30

HMO – אוליגוסכרידים ממקור הומני

פרופ' רון שאול מנהל מכון גסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, רמב"ם – הקריה הרפואית לבריאות האדם

09:30-09:50

פרופיל שומנים בילדים ומתבגרים – תמונת מצב בישראל

הגר אינטרטור, דיאטנית ילדים BSc,RD , היחידה לתזונה ודיאטה, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, מאסטרנטית בחוג לאפידמיולוגיה אוניברסיטת ת"א

09:50-10:00

דיון

10:00-10:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

10:30-12:00

מושב 5

מן המכבש, והפעם… השמנה

יו"ר: ד"ר ג'ואל זינגר, מנהלת שירות הסוכרת, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין; מנהלת תחום סוכרת שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז; רופאה אמונה של משרד הביטחון

10:30-10:50

טיפול בהשמנה – העתיד בתריסריון…!

ד"ר אלון לנג, מנהל השירות לתזונה קלינית, מכון לגסטראנטרולוגיה, המרכז הרפואי ע"ש שיבא

10:50-11:10

האם השמנה היא מחלה מוחית

ד"ר ג'ואל זינגר, מנהלת שירות הסוכרת, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין; מנהלת תחום סוכרת שירותי בריאות כללית, מחוז מרכז; רופאה אמונה של משרד הביטחון

11:10-11:35

תובנות חדשות במטבוליזם ומאזן אנרגיה

צחי כנען, דיאטן קליני, M.Sc, מכבי שירותי בריאות

11:35-11:55

חלב  ומוצריו – האם הם בעלי תפקיד במניעה וטיפול בהשמנה ? מבט במעלה פירמידת ההוכחה

שרית עטיה, דיאטנית קלינית, מועצת החלב

ההרצאה בחסות מועצת החלב

11:55-12:00

דיון

12:00-12:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

12:30-14:00

מושב 9, אולמות 2 + 3

מליאה

יו"ר: פרופ' פייר זינגר, יו"ר מדעי – מנהל המחלקה לטיפול נמרץ כללי, מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בלינסון

12:30-12:45

דברי ברכה

פרופ' פייר זינגר, יו"ר מדעי – מנהל המחלקה לטיפול נמרץ כללי, מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בלינסון

12:45-13:10

BIG DATA

פרופ' ורדה שלו, מנהלת מכון מכבי למחקר וחדשנות

13:10-13:35

Nutritional Approach to Chronic Kidney Disease

Enrico Fiaccadori, MD, PhD, Associate Professor of Nephrology, Parma University Medical School, Parma, Italy

13:35-14:00

מי מובילי הדיעה במבוכי מדע התזונה?

פרופ' שירה זלבר-שגיא, PhD RD, ראש התוכנית לתזונה, בריאות והתנהגות, בית הספר לבריאות הציבור, אוניברסיטת חיפה והמרכז הרפואי תל אביב

14:00-15:00

הפסקת צהריים וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

15:00-17:00

מושב 10

סודסקו

Quality of Life Service

יו"ר: פרופ' מונה בועז, ראש היחידה לאפידמיולוגיה ומחקר, המרכז הרפואי וולפסון, המחלקה למדעי התזונה, בית הספר למדעי הבריאות, אוניברסיטת אריאל

15:00-15:30

הסעדה כחלק מחווית המטופל

אודי בן שימול, מנכ"ל Sodexo שירותים באתרים עסקיים בישראל

15:30-15:50

מה תרצו לאכול? הבחירה בידי המטופל

מיכל קרייטר, מנהלת היחידה לתזונה, בית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד

15:50-16:10

"יהיו מזונותיך – תרופותיך" (הרמב"ם) – בטעם, בריח, בחן ובאהבה

ירון תלמי, מנכ"ל, סיסתמה בע"מ – תכנון, יעוץ וליווי מפעלי מזון ומערכי הסעדה

16:10-16:30

הסעדה בבית חולים – אפשר אחרת

אביגיל נברו, דיאטנית קלינית, דוקטורנטית ומרצה באוניברסיטת אריאל

16:30-17:00

פאנל בשיתוף המרצים והקהל

פרופ' מונה בועז, ראש היחידה לאפידמיולוגיה ומחקר, המרכז הרפואי וולפסון, המחלקה למדעי התזונה, בית הספר למדעי הבריאות, אוניברסיטת אריאל
בילי גולדמן, מפקחת תזונה ומזון מרכז רפואי תל אביב
אודי בן שימול, מנכ"ל, Sodexo שירותים באתרים עסקיים בישראל
אביגיל נברו, דיאטנית קלינית, דוקטורנטית ומרצה באוניברסיטת אריאל
מיכל קרייטר, מנהלת היחידה לתזונה, בית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד
ירון תלמי, מנכ"ל, סיסתמה בע"מ – תכנון, יעוץ וליווי מפעלי מזון ומערכי הסעדה

© 2018 כל הזכויות שמורות
Created by
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן