30.05.2019

יום ה’

מושבים מקצועיים

אולם 4

07:30-08:30

הרשמה, קפה בחסות ארומה אספרסו בר | ארוחת בוקר

מושב 16

08:30-10:00

"הליכי הזדקנות בקצב הנכון"

גוף מקצועי: ד"ר שון פורטל

יו"ר: ד"ר שון פורטל, Ph.D, פיזיולוג מאמץ, דיאטן קליני. המרכז לתזונה וספורט בהתאמה למבנה גוף, והמכללה האקדמית בוינגייט

08:30-08:45

50Shades of Adipose Tissue"- 
שינויים בפיזור ובתפקוד רקמת השומן עם הגיל"

ד"ר דרור דיקר, רפואה פנימית, מומחה לטיפול בהשמנה מטעם האיגוד האירופאי ללימוד וחקר השמנה, מרכז רפואי רבין​

08:45-09:00

"איבוד מסת השריר בגיל השלישי – גזירת גורל?"

ד"ר יפתח גפנר, הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב​

09:00-09:15

+Terrible Fifty" 
איך להגדיל היענות לטיפול תזונתי"

ד"ר קרן אור- חן, מרצה באוניברסיטת חיפה בבית הספר לעבודה סוציאלית, החוג לפסיכולוגיה, החוג לתקשורת, החוג למשאבי טבע והסביבה. בעלת דוקטורט בתחום קבלת החלטות בתנאי אי ודאות ומרצה בבית ספר לרפואה בטכניון בתחומי הפסיכולוגיה.

09:15-09:30

"הכוח והמוח, העשור החמישי, להתאמן נכון כדי להרוויח יותר"

איתי הר ניר

מרצה לפיזיולוגיה וכושר גופני במכללה האקדמית בוינגייט

09:30-09:45

"השפעת פרוטוקולים שונים על אריכות ואיכות חיים"

לימור בן-חיים, דיאטנית קלינית R.D  BA.Sc, היחידה לתזונה ודיאטה, מרכז רפואי תל אביב

09:45-10:00

"תוספי תזונה אנבולים ותפקודיים- בניה, בריאות ורזון מה נכון ומה אסון"

ד"ר שון פורטל, Ph.D, פיזיולוג מאמץ, דיאטן קליני. המרכז לתזונה וספורט בהתאמה למבנה גוף, והמכללה האקדמית בוינגייט​

10:00-10:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

מושב 20

08:30-10:00

"הטיפול התזונתי בעידן הטכנולוגי" 

רקע-

הטיפול בסוכרת השתנה מאוד בשנים האחרונות, עם העלייה בשימוש במשאבות אינסולין, מדי סוכר רציפים ואפליקציות שונות. המושב יעסוק בהיבטים הפסיכולוגיים של השימוש בטכנולוגיות לטיפול בסוכרת, ובהשפעתן על הטיפול התזונתי. במושב נדון בהתפתחויות הטכנולוגיות הצפויות וכיצד עלינו להיערך כמטפלים לעידן הטכנולוגי.

יו"ר: ד"ר מיכל גילאון- קרן, דיאטנית קלינית ביחידה לתזונה והמכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת, מרכז שניידר לרפואת ילדים; מרצה בפקולטה למדעים, מכללת סמינר הקיבוצים

10:30-10:55

"סנסורים לבישים – עידן חדש להערכת צריכת המזון"

ד"ר מיכל גילאון- קרן, דיאטנית קלינית ביחידה לתזונה והמכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת, מרכז שניידר לרפואת ילדים; מרצה בפקולטה למדעים, מכללת סמינר הקיבוצים

10:55-11:20

"לבלב מלאכותי – עשה זאת בעצמך #WeAreNotWaiting"

נעה לבק, דיאטנית קלינית, המרפאה הארצית לסוכרת נעורים, מכבי שרותי בריאות רעננה​

פרופ' אורית פנחס חמיאל, מנהלת היחידה לאנדוקרינולוגית ילדים, בי"ח לילדים ע"ש אדמונד ולילי ספרא, המרכז הרפואי שיבא, תה״ש ומנהלת המכון לסוכרת נעורים-רעננה, מכבי שרותי בריאות

11:20-11:45

"גוף, נפש וטכנולוגיה"

ד"ר אלון ליברמן, פסיכולוג שיקומי מדריך בכיר, המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת, מרכז שניידר לרפואת ילדים​

11:45-12:00

שאלות ותשובות

12:00-12:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

מושב 23

14:30-16:00

"לנווט את המסע הטיפולי בסרטן בשילוב הזנה תוך ורידית"

שיפור המצב התזונתי בחולי סרטן יכול להשפיע באופן חיובי על הפרוגנוזה, מביא לשיפור בשיעור הישרדות, שיפור או שמירה על איכות חיים, סיכון קטן יותר לתופעות לוואי לצד עמידה במינון הרצוי של הטיפול האנטי סרטני.

לפיכך, התערבות תזונתית מוקדמת הינה חשובה ואף קריטית.

להזנה תוך ורידית תפקיד חשוב, כאשר היא צריכה למלא את הפער האנרגטי ולסייע למטופל לעמוד בדרישות התזונתיות לאורך זמן ולהימנע ממצב של סרקופניה וקכקסיה סרטנית.

במושב זה נשאף לנווט את הטיפול התזונתי התוך ורידי בתוך מפת ההתערבויות התזונתיות ולבחון מהו המסלול המיטבי להגעה ליעדים.

יו"ר: ד"ר שאול לב, מנהל היחידה לטיפול נמרץ כללי, בית חולים השרון, רופא בכיר במכון לחקר התזונה, יו"ר החברה הישראלית לתזונה קלינית​

*כיבוד קל ושתייה יוגשו במהלך הסימפוזיון

14:30-14:40

"הכל מוכן, בואו נצא לדרך: דברי פתיחה"

ד"ר שאול לב, מנהל היחידה לטיפול נמרץ כללי, בית חולים השרון, רופא בכיר במכון לחקר התזונה, יו"ר החברה הישראלית לתזונה קלינ

14:40-15:00

"הגעת ליעד (האנרגטי): הזנה תוך ורידית כאופציה לחולי סרטן בשלב הטיפולי"

ד"ר שאול לב, מנהל היחידה לטיפול נמרץ כללי, בית חולים השרון, רופא בכיר במכון לחקר התזונה, יו"ר החברה הישראלית לתזונה קלינ

15:00-15:20

"המשך ישר (הביתה): הזנה תוך ורידית בבית – סיכוי מול סיכון- הרצאת מַעֲמָת (Debate)"

בעד:

יעל שפאץ, תואר ראשון במדעי התזונה (BSc ) ותואר מוסמך (M.Sc.) במדעי הביוכימיה והתזונה, האוניברסיטה העברית בירושלים

נגד:

אביבה אלג'ם מזרחי, מרכזת תחום הזנת מטופלים במרכז הרפואי ע"ש שיבא, תל השומר

15:20-15:40

"לחשב מסלול מחדש: היבטים פסיכולוגיים של הזנה בחולים אונקולוגיים"

ד"ר אביטל גרשפלד ליטוין, פסיכולוגית רפואית מומחית בית החולים על שם שיבא, תל ההשומר

15:40-16:00

מסלולים: תיאור מקרה במתן תמיכה תזונתית תוך ורידית לחולי סרטן

הנחייה: ד"ר שאול לב, מנהל היחידה לטיפול נמרץ כללי, בית חולים השרון, רופא בכיר במכון לחקר התזונה, יו"ר החברה הישראלית לתזונה קלינית.

פאנל מומחים:

ד"ר רונן ברנר, מנהל היחידה לאונקולוגיה, מרכז רפואי ע"ש וולפסון – חולון

איריניה טרובין, אחות מתאמת טיפול בסרטן במערכת העיכול- המערך האונקולוגי "המרכז הרפואי תל- אביב על שם סוראסקי"

יעל שפאץ, תואר ראשון במדעי התזונה (BSc ) ותואר מוסמך (M.Sc.) במדעי הביוכימיה והתזונה, האוניברסיטה העברית בירושלים.

ד"ר אביטל גרשפלד ליטוין, פסיכולוגית רפואית מומחית בית החולים על שם שיבא, תל ההשומר

שתפו

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
© 2018 כל הזכויות שמורות
Created by