30.05.2019

יום ה’

מושבים מקצועיים

אולם 2

07:30-08:30

הרשמה, קפה בחסות ארומה אספרסו בר | ארוחת בוקר

מושב 14

08:30-10:00

"טיפול תזונתי בחולי סרטן – מחלום למציאות"

יו"ר: מלכי רדלר, M.Sc, מנהלת היחידה לתזונה מרכז דוידוף, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי ע"ש רבין

08:30-08:50

"גישות תזונתיות שונות למחלת הסרטן- האם יש דברים בגו?"

לימור מרדי טילבור, דיאטנית קלינית, מנהלת היחידה לתזונה, אסותא מרכזים רפואיים 

08:50-09:10

"חשיבות דיאטנית אונקולוגית כחלק מצוות רב מקצועי"

מלכי רדלר, M.Sc, מנהלת היחידה לתזונה במרכז דוידוף לסרטן, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין 

09:10-09:30

"אכילה ואוכל בסוף החיים – מקום, תועלת, משמעות"

אסתי לפידות, דיאטנית היחידה האונקולוגית והוספיס בית, שירותי בריאות כללית

09:30-09:50

"התערבות משותפת של צוות סיעודי ודיאטנית להקלה בתופעות הלוואי בקרב חולי סרטן"

נעמה רוזנר, MA, RN מדריכה קלינית, אישפוז יום אונקולוגי, אסותא רמת החייל

09:50-10:00

שאלות ותשובות 

10:00-10:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

מושב 18

10:30-12:00

"רפואה אינטגרטיבית – הדרך לרפואה שלמה…?

יו"ר: יעל שפאץ, תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) ותואר מוסמך (M.Sc) במדעי הביוכימיה והתזונה, האוניברסיטה העברית בירושלים

10:30-10:50

"ייעוץ מושכל בתזונה, צמחים ותוספים לחולים בסרטן במתווה אונקולוגיה אינטגרטיבית"

פרופ' ערן בן אריה, מנהל מערך רפואה משולבת בשירותי ששירותי בריאות כללית האונקולוגי מרכזים רפואיים לין וכרמל, מרחב חיפב וגליל מערבי

10:50-11:10

"הקווים המנחים לשימוש בתוספי תזונה בחולים אונקולגיים"

שירן טרקל בידרמן, דיאטנית קלינית, בית החולים רמב"ם

11:10-11:30

 "ויתניה משכרת – הג'ינסנג ההודי מחקרי"ם, אימונו-סטימולציה וחיזוק כללי לחולים אונקולוגיים, סקירת מחקרים, ניסיון קליני ובטיחות בשימוש" 

שרון קוצר, Phyt.Dip, הרבליסט קליני, מנהל מחקר ופיתוח בברא צמחים

11:30-12:00

"טיפול חדשני באנמיה של חולי סרטן"

שרון גבריאל, דיאטנית קלינית ואפידמיולוגית, מרצה באוניברסיטת אריאל בשומרון ומנהלת מדעית אלטמן

בחסות אלטמן

12:00-12:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

מליאה מרכזית- מושב 22, אולמות 2+3

12:30-13:00

"חידושים בטיפול התזונתי במטופל האונקולוגי"

יו"ר:
ד"ר רונן ברנר, 
מנהל היחידה לאונקולוגיה, מרכז רפואי ע"ש וולפסון – חולון
לימור בן-חיים, דיאטנית קלינית BA.Sc, R.D, היחידה לתזונה ודיאטה, מרכז רפואי תל-אביב

רקע: 

קיימת חשיבות רבה להצבת מדעי התזונה והרפואה המונעת בחזית המניעה של הסרטן, שהפך לגורם המוות המוביל והיקר ביותר. בשנים האחרונות תפסה התזונה "תאוצה" בכל הקשור לגורם הסביבתי החזק ביותר ולמחלת הסרטן. ההמלצה הגורפת היום למניעת סרטן היא שמירה על משקל גוף תקין, הימנעות מגורמים המעלים רמות אינסולין, כמו עודפי פחמימות פשוטות ושומנים מסוגים מסוימים ועידוד גורמים המפחיתים משקל ואינסולין כמו פעילות גופנית סדירה. סרטן מהווה את הסיבה העיקרית לתמותה בישראל.

תת תזונה ותת הזנה הינם הרכיבים הבלתי נפרדים המלווים את מחלת הסרטן, הגוררים לירידה בלתי רצונית במשקל הקרויה "כחשת הסרטן". למרות הידע והמידע העדכני כי תזונה היא גורם מרכזי בכל שלב במחלת הסרטן, בלהט הטיפולים האגרסיביים, הצד התזונתי, שאמור להיות מוענק לחולה כחלק מהטיפול הכולל…נשכח…משום מה.

אין עוררין לגבי חשיבותה של התזונה ומשקלה המכריע בשמירה על איכות חיי החולה, הן במהלכו של הטיפול האגרסיבי ביותר ובמצב מתקדם של המחלה -להערכה והתערבות תזונתית חשיבות רבה מבחינת ההשפעה והשיפור של התפקוד והפחתת תופעות הלוואי של הטיפול. הוכחות רבות בספרות המקצועית לתרומתה של התמיכה התזונתית, בכך שעשויה למנוע או להאט אובדן משקל נוסף, לשפר את איכות החיים במידה ניכרת, למרות שלא בהכרח תשנה את שרידות החולה או תמנע את אובדן המשקל.

ישנן כמה נקודות חשובות שחשוב לכלול במסגרת הטיפול התזונתי בחולה הסרטן

בשלבים המוקדמים וברי הריפוי של מחלת הסרטן;

2.      חשיבות רבה ליעוץ ולטיפול תזונתי בכל חולה סרטן המצוי בסיכון תזונתי;

3.      חשיבות רבה ליעוץ התזונתי לחולים העוברים הקרנות;

4.      העשרה תזונתית חשובה בקרב חולים העומדים לעבור ניתוח נרחב, במיוחד בטני;

5.      יעוץ דיאטני פרטני בשילוב המלצות עם תוספי תזונה, היכול להשפיע לטובה על מדדי תזונה ותפקוד לטווח הקצר והבינוני;

6.      חולים בשלבים מתקדמים של מחלת הסרטן חשוב שיקבלו תמיכה תזונתית המהווה טיפול במנגנוני "הכחשת".

 

אנו שואפים שחולי הסרטן בישראל יזכו לקבל את הטיפול ההולם, שהתזונה מהווה חלק חשוב וקריטי בהתמודדות של החולה עם התופעות הנלוות לאורך תקופת הטיפולים.

המשך: מליאה מרכזית- מושב 22, אולמות 2+3

13:00-14:15

"חדשנות, קיימות והמלצות תזונתיות, כיצד ילכו יחדיו?"

יו"ר: 

  ד"ר ורד קאופמן שריקיPhD, RD ,מדעי התזונה, אוניברסיטת אריאל. 

אפידמיולוגית ודיאטנית קלינית, חוקרת תזונה ובריאות הציבור

רקע: 
המאה ה-21 מאופיינת במהירות, חדשנות ותהפוכות במבנה החברה, הכלכלה וסגנון החיים. הצורך במזון בריא, נקי מחומרים מזיקים ועם זאת מהיר הכנה, טעים וזמין מציב בפנינו כפרטים ואנשי מקצוע אתגרים רבים. במושב זה נעסוק בסוגיות אלו ונקיים פאנל מומחים בשיתוף מובילים בתחום החדשנות, המזון והתזונה.
 
סדר ההרצאות-
 
"חדשנות בתזונה – המלצות תזונתיות הילכו יחדיו…?"
פרופ' רונית אנדוולט, מנהלת אגף התזונה ורפואה מונעת, משרד הבריאות
 
"שינויים בהרגלי צריכה כאסטרטגיה סביבתית"
פרופ' רון מילוא, פרופ' במחלקה למדעי הצמח והסביבה, מכון ויצמן למדע
 
שאלון אינטראקטיבי נושא פרסים, ממצאים ראשוניים יוצגו במושב
ד"ר ורד קאופמן שריקי, PhD ,RD ,מדעי התזונה, אוניברסיטת אריאל.
אפידמיולוגית ודיאטנית קלינית, חוקרת תזונה ובריאות הציבור
 
חברי פאנל-
  • אושר אידלמן, דיאטן קליני ושף, "מבשלים חיים בריאים" 
  • פרופ' רונית אנדוולט, מנהלת אגף התזונה ורפואה מונעת, משרד הבריאות 
  • ד"ר מיכל אפרת, מהנדסת מזון ודיאטנית קלינית, בעלת דוקטורט בתחום התזונה וביולוגיה חישובית. יועצת למשרד הבריאות ולתעשיה. יועצת בתחום התזונה והפוריות. 
  • טל לייזר, בעלים ומנכ"ל של חברת חדשנות מעשית – ייזום ופיתוח סטארטאפים לתעשייה המסורתית 
  • פרופ' רון מילוא, פרופ' במחלקה למדעי הצמח והסביבה, מכון ויצמן למדע 
  • כרמית ספרא, דיאטנית קלינית, Sc.M D.R ,.יועצת למשרד הבריאות בתחום הרפורמולציה של המזון 

14:00-15:00

הפסקת צהריים וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

שתפו

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
© 2018 כל הזכויות שמורות
Created by