29.05.2019

יום ד’

מושבים מקצועיים

אולם 2

07:30-08:30

הרשמה, קפה בחסות ארומה אספרסו בר | ארוחת בוקר

מושב 1

08:30-10:00

"חדשנות בתעשייה"

Food Tech – תעשיית המזון עוברת בשנים האחרונות תמורות גדולות –

ערך תזונתי מוסף ושימוש בחומרי גלם ורכיבים מזינים הם בהחלט שיקולים משמעותיים בפיתוח מוצרים. איך מייצרים מוצרים בעיבוד מינימלי? על אודות טכנולוגיות והיכרות עם מוצרים חדשים על גבי המדפים.

יו"ר: 
אסך יגבס- 
טכנולוג מזון, מספק פתרונות ביוטכנולוגים לתעשיית המזון בחברת אלדן ציוד אלקטרוני, מקבוצת ניאופרם.

הדס יריב- MBA, טכנולוגית מזון ומוסמכת בתזונה, יועצת מדעית לתעשיית המזון.

08:30-08:40

"בין מגמות בריאות לרצונות הצרכנים"

קרן דוידסון, M.Sc MBA, דיאטנית קלינית

08:40-08:50

"לא על החלב לבדו – מה צופן העתיד לתחליפים"

נגה שורץ, מנהלת תחום בריאות, תנובה

08:50-09:00

"חדשנות ופיתוח מוצרים – להפוך את החלום למציאות"

רונית דוידוביץ', מנהלת פיתוח וחדשנות

09:00-09:20

"תהליכים וחומרים בעיבוד מזון בראי ההיסטוריה"

פרופ' אילת פישמן, הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, הטכניון

09:20-09:30

"הדור הבא של תחליפי הסוכר…"

ד"ר תמי מירון, המחלקה לכימיה, ביוכימיה ומדעי המזון מהאוניברסיטה העברית

09:30-09:40

"תיבת קסמים או ארגז כלים?"

ד"ר מעוז גרופר, המדען הראשי של קבוצת אסם

09:40-09:50

"פחמימות או לא להיות"

דנה קורין-פת, דיאטנית קלינית מוסמכת M.Sc.Nut, יועצת "ביכורים מזון ומאפה"

 

09:50-10:00

שאלות ותשובות 

10:00-10:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

מושב 5

10:30-12:00

"סוכרת מזוית אחרת- מכבי שירותי בריאות"

יו"ר: מיכל סוקמן, דיאטנית קלינית, רכזת הדרכה טרום סוכרת, מכבי שרותי בריאות מחוז מרכז

10:30-11:00

"כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול – Sexual lifestyle among young adults with type 1 diabetes"

נעה לבק, דיאטנית קלינית, המרפאה הארצית לסוכרת נעורים, מכבי שרותי בריאות רעננה​.

11:00-11:30

"לא כל הגמילה לטובה – עישון וסוכרת"

מיכל סוקמן, דיאטנית קלינית, רכזת הדרכה טרום סוכרת, מכבי שירותי בריאות מחוז מרכז  

11:30-12:00

"אלכוהול סמים וסוכרת"

ד"ר כנרת מזור-אהרונוביץ', אנדוקרינולוגית ילדים, המרפאה  הארצית לסוכרת נעורים, מכבי שרותי בריאות רעננה ורופאה בכירה ביחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת נעורים בבית החולים אדמונד ולילי ספרא לילדים​

12:00-12:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

מושב 9 מליאה, אולמות 2 + 3

12:30-14:00

"עידן מותאם אישית – מאיפה ולאן…?" – מושב אינטראקטיבי

רקע-

מהפכת הגנום האנושי ביחד עם התפתחות טכנולוגית מואצת הביאו ליצירת כלים יישומים המאפשרים התאמה של התזונה ואורח חיים לגנום של האדם. פיענוח מורכבות המידע הגנטי והמרוץ ליישום מידע גנטי בתחומי התזונה, הרפואה והבריאות מביאים עמם, מצד אחד חדשנות ויכולת לשפר את תזונתם ובריאותם של אנשים, ומהצד השני אתגרים עצומים בהבנה המחקרית והקלינית הנדרשת, בחוקים ונהלים וביצירת מזונות מותאמים, בד בבד עם הצורך להקפדה על כללי האתיקה.

בניית בסיס ידע מחקרי ותרגום השפה המדעית לעולם הקליני והיישומי, תוך שמירה על כללי בריאות ואתיקה נאותים, הם האתגר אליו אנו מובילים. 

יו"ר: פרופ' רות בירק, ראש המעבדה לתזונה גנטית מותאמת אישית, דיקן מדעי הבריאות, אוניברסיטת אריאל בשומרון

בין המשתתפים במושב יוגרלו 3 מתנות מקצועיות

 "תזונה מותאמת אישית – מאיפה באנו ולאן אנו הולכים" 

פרופ' רות בירק, ראש המעבדה לתזונה גנטית מותאמת אישית, דיקן מדעי הבריאות, אוניברסיטת אריאל בשומרון

"בדיקות גנטיות – חוק מידע גנטי וחוזרי משרד הבריאות"

ד"ר עמיהוד זינגר, מנהל המחלקה לגנטיקה קהילתית, משרד הבריאות

"גנטיקה ואתיקה"

ד"ר סתוית אלון-שלו,MD, מנהלת המכון לגנטיקה ,מרכז רפואי "העמק". פרופ' ק',הפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט,טכניון

 
 

"פעילות אינטראקטיבית חוויתית"

14:00-15:00

הפסקת צהריים וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

מושב 10

15:00-16:30

"תפקיד הפעילות הגופנית ומסת השריר במניעה, טיפול ושיקום חולי סרטן

יו"ר: ד"ר יפתח גפנר, הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל- אביב

15:00-15:20

"מנגנונים מולקולריים ומטבוליים דרכם התא הסרטני שורד סטרס אנרגטי"

ד"ר שאול לב, מנהל היחידה לטיפול נמרץ כללי, בית חולים השרון, רופא בכיר במכון לחקר התזונה, יו"ר החברה הישראלית לתזונה קלינית

15:20-15:40

"מכלול האסטרטגיות לאנבוליזם ולהאטת דלדול השריר"

ד"ר שון פורטל, Ph.D , פיזיולוג מאמץ, דיאטן קליני. המרכז לתזונה וספורט בהתאמה למבנה גוף, והמכללה האקדמית בוינגייט

15:40-16:00

"שימור מסת השריר במהלך ירידה במשקל" – הצגת תוצאות מחקר חתך רב מרכזי 

אמיר וינוגרד, דיאטן ספורט, מסטרנט, אוניברסיטת בן- גוריון

16:00-16:20

"אסטרטגיות תזונה ואימוני כוח לשיפור סינתזת חלבון ושמירה על רקמת שריר"

יאיר להב, דיאטן ספורט, פיזיולוג, המחלקה לתזונה, הפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. מרכז בינתחומי לתזונה ופעילות גופנית.

16:20-16:30

"שיקום שריר במצבים פתולוגיים מהפן התזונתי"

דנה ויינר, דיאטנית קלינית, מנהלת מחלקת התזונה במרכז הרפואי שיבא תל השומר

שתפו

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
© 2018 כל הזכויות שמורות
Created by