24.05.2018

יום ה’

אולם 4

07:30-08:30

הרשמה, קפה בחסות ארומה אספרסו בר | ארוחת בוקר

08:30-10:00

מושב 16

״אכילה רגשית״ היש דבר כזה?

 גוף מקצועי: אוניברסיטת חיפה

יו"ר: פרופ' שירה זלבר שגיא, PhD RD , ראש התוכנית לתזונה, בריאות והתנהגות, בית הספר לבריאות הציבור, אוניברסיטת חיפה והמרכז הרפואי תל אביב

08:30-08:50

הצד האפל של האוכל: הפרעת אכילה לילית

פרופ' יעל לצר, מנהלת מרכז מחקר לתזונה התנהגות ובריאות, וראש התוכנית האקדמית לתואר שני לחרדים, הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, אוניברסיטת חיפה, ומנהלת המחקר במרפאה להפרעות אכילה, חטיבה פסיכיאטרית, רמב"ם – הקריה הרפואית לבריאות האדם 

08:50-09:02

לאכול מכל הלב על שולחנות הניתוחים: אכילה רגשית והפרעות אכילה בקרב מנותחים בריאטריים

ענבל גלובוס, מנהלת ודיאטנית המכונים הבריאטריים מחוז השרון, מכבי שרותי בריאות.

דוקטורטנית בבית הספר לבריאות הציבור, חוג לתזונה בריאות והתנהגות, אוניברסיטת חיפה

09:02-09:14

לגדל את הנפש הרעבה – התמכרות לאכילה כפייתית- מודל טיפולי מורכב

אורלי יונה דרורי, דיאטנית קלינית B.Sc, עובדת סוציאלית קלינית MSW; בית הספר לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת בר אילן; מרכז רפואי לב השרון, פרדסייה, המחלקה לתחלואה כפולה

09:14-09:34

טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות אכילה: לראות מבעד לאבחנה

ד"ר ציפי העצני, פסיכולוגית קלינית, מרצה במגמת תזונה בבית הספר לבריאות הציבור, אוניברסיטת חיפה

09:34-10:00

דיון

10:00-10:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

10:30-12:00

מושב 20, אולם 4

שומן רווי – הכצעקתה….?

יו"ר: פרופ' אורי גולדבורט, פרופ' בחוג לאפידמיולוגיה, בית הספר לבריאות הציבור בפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב

פרופ' שירה זלבר שגיא, PhD RD , ראש התוכנית לתזונה, בריאות והתנהגות, בית הספר לבריאות הציבור, אוניברסיטת חיפה והמרכז הרפואי תל אביב

10:30-10:50

שומן רווי-שטח הפקר?

ד"ר סיגל אילת אדר, דיאטנית קלינית, ראש המסלול לחינוך לאורח חיים פעיל ובריא במכללת  וינגייט, וחברת החוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל אביב

10:50-11:10

האם כל PURE הוא טהור?

 פרופ' אורי גולדבורט,  פרופ' בחוג לאפידמיולוגיה, בית הספר לבריאות הציבור בפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב

11:10-11:30

השפעות מטבוליות של חומצות שומן רוויות

ד"ר אילת הררי, דיאטנית וחוקרת, מרכז ליפידים ע"ש ברוך שטרסבורגר, המרכז הרפואי ע"ש שיבא, מכבי שירותי בריאות

11:30-12:00

פאנל מומחים בנושא בהשתתפות הקהל

מנחה: ד"ר מיכל גילאון, דיאטנית קלינית ביחידה לתזונה והמכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת, מרכז שניידר לרפואת ילדים; מרצה בפקולטה למדעים, מכללת סמינר הקיבוצים
לקהל תינתן אפשרות לשאול שאלות

12:00-12:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

15:00-17:00

מושב 25

שירה זלבר שגיא

סדנא – מחקר בתזונה, כניסה לעובי הקורה

יו"ר: פרופ' שירה זלבר שגיא, PhD RD, ראש התוכנית לתזונה, בריאות והתנהגות, בית הספר לבריאות הציבור, אוניברסיטת חיפה והמרכז הרפואי תל אביב

מדע התזונה תופס יותר ויותר מקום בקידום בריאות, במניעה ובטיפול במחלות המאה ה- 21. יחד עם זאת, מורכבותו של תחום מדעי זה יוצרת לעיתים חוסר בהירות בהסקת מסקנות בנושאים חשובים לבריאות הציבור ולטיפול הקליני בקרב אנשי מקצוע, ונוטעת בלבול בקרב קהל רחב ואפילו מקבלי החלטות. הקשר ההדוק בין מדע התזונה והתקשורת, שממהרת לפרסם ממצא חדש כתורה חדשה, מגביר אף יותר את הבלבול בקרב הציבור ועשוי להוביל להתנהגות תזונתית שמקורה בטעות. לכן, על הדיאטנים מוטלת האחריות להכיר את הקשיים הכרוכים בביצוע מחקר הבודק קשר בין תזונה ותוצאים בריאותיים ולהתמחות בפרשנות של ממצאי מחקר זה על ידי רכישת כלים של קריאה ביקורתית.  

מטרת הסדנא לשפר את יכולת המשתתפים בהיבטים הבאים:

  • לבצע קריאה ביקורתית של מחקרים באפידמיולוגיה של התזונה ולהסיק מסקנות מבוססות ריאיות
  • להבין את המסלול המחקרי לבניית המלצות תזונתיות מבוססות ריאיות
  • לנתח באופן ביקורתי נושאים מרכזיים כיום בעולם התזונה על מנת להתמודד עם אתגרים קליניים
  • לנהל דיון מדעי במחלוקות בעולם התזונה

מבנה הסדנא: שילוב של הרצאה ודיון פתוח, ניתוח קבוצתי של מאמרים בנושאים "חמים" בתזונה.

הסדנא מיועדת לדיאטנים/ות

כמות המשתתפים בסדנא מוגבלת

השתתפות בסדנא מותנית ברישום לכינוס ומראש

עלות ההשתתפות בסדנא: 25 ₪

© 2018 כל הזכויות שמורות
Created by
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן