24.05.2018

יום ה’

אולם 2

07:30-08:30

הרשמה, קפה בחסות ארומה אספרסו בר | ארוחת בוקר

08:30-10:00

מושב 14

unnamed-2

לאכול ולחיות בכבוד – תזונה בגיל השלישי

גוף מקצועי: קופת חולים מאוחדת

יו"ר: ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית, מאוחדת

ד"ר סיגל סופר, ע. דיאטנית ראשית, מאוחדת

08:30-09:00

מורה נבוכים לרפואת הזקנה – אתגרים בהתמודדות עם תהליך ההזדקנות

ד"ר לאה אהרוני, MD, MS, מומחית לגריאטריה ורפואת משפחה, מנהלת מרפאת יעוץ והכוונה לחולי דמנציה ובני משפחתם במאוחדת, מחוז צפון. יו"ר החוג לגריאטריה בקהילה

09:00-09:20

תזונת הקשיש הבריא – אף פעם לא מאוחר למנוע – הזדקנות מיטבית באמצעות תזונה ים תיכונית 

גב' יוספה כחל, מרכזת תחום תזונה בגריאטריה, האגף לתזונה, משרד הבריאות

09:20-09:40

בין שכחה לזכרון – אלצהימר, ודימנציות נוספות. הטיפול התזונתי בשלבים השונים של הדימנציה

גב' דינה ירושלמי, דיאטנית אחראית בקרה בגריאטריה, משרד הבריאות, מחוז דרום

09:40-10:00

בגידת הגוף – פרקינסון. חולה הפרקינסון – ההתדרדרות התזונתית והטיפול בעזרת תזונה

אורלי מנירב, דיאטנית קלינית, מאוחדת

10:00-10:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

10:30-12:00

מושב 18

מן המכבש…

יו"ר: לימור מאור, דיאטנית קלינית ומחנכת לסוכרת, סגנית דיאטנית מחוזית בשירותי בריאות כללית – מחוז מרכז, וראש תחום דיאטניות אינסולין. ממחברות הספר "סופרים פחמימות"

10:30-10:50

השתלות חיידקים – ממעבדת המחקר למיטת החולה, מניפולציות לשיפור יעילות ההשתלה

ד"ר נעמי פליס איסקוב, RD PhD, דיאטנית ואפידמיולוגית, מנהלת תחום המחקר ביחידה למחלות מעי דלקתיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

10:50-11:10

הקשר בין תזונה לפוריות הגבר

 

מיכל אפרת, M.Sc., R.D, מהנדסת מזון ודיאטנית קלינית, דוקטורנטית לתזונה וביולוגיה חישובית. המחלקה למדעי החיים, אוניברסיטת בר אילן. המחלקה לתזונה, אוניברסיטת אריאל

11:10-11:30

 Do I_MED? – כלי ישראלי חדש להערכת תזונה ים תיכונית

טל שמעוני, מנהלת תחום סקרי בריאות ותזונה (מב"ת), המרכז הלאומי לבקרת מחלות, משרד הבריאות

11:30-11:50

מהבריכה לצלחת – טיפים חשובים לצריכה של דג טעים ובעל ערך תזונתי

ד"ר תורי גולדשטיין, דיאטנית קלינית, יועצת תזונתית לארגון מגדלי הדגים

בחסות ארגון מגדלי הדגים

11:50-12:00

דיון

12:00-12:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

12:30-14:00

מושב 22, אולמות 2+3

מליאה – סביבת אכילה בריאה – חזון ואתגר

יו"ר: ד"ר ורד קאופמן-שריקי, המחלקה למדעי התזונה, בית הספר למדעי הבריאות, אוניברסיטת אריאל 

רקע: 
קידום סביבה בריאה הינו נושא שכל אחד מאיתנו מקדם בקלניקה, בקהילה, בבתי הספר ועוד.
ישראל מצטרפת למגמה העולמית ומפתחת מדיניות שתהפוך את הבחירה הבריאה לבחירה הקלה עבורנו, עבור ילדינו, ועבור המטופלים שלנו.
בואו לשמוע ולהשמיע
במושב האינטראקטיבי תינתן לך הזדמנות לחוות דעה בנושא קידום סביבה בריאה. אנו מאמינים שהדעה שלך מאד חשובה וכדאי שתישמע – לטובת הקולגות ולטובת העתיד. 
 
אל תחמיצו….
 
12:30-12:40 
רקע
 ד"ר ורד קאופמן-שריקי, המחלקה למדעי התזונה, בית הספר למדעי הבריאות, אוניברסיטת אריאל
 
12:40-13:00
סימון בחזית האריזה, בארץ ובעולם – עדכונים
כרמית ספרא, דיאטנית קלינית, MHA בניהול מערכות בריאות, תזונאית יועצת לשיפור סביבת המזון
 
13:00-13:15
מהפכת הקלין לייבל – מוכרת? Clean It, Sell It
אילת תורן דובר, מנכ"ל ובעלים, חברת Binsight
 
13:15-13:30
"דיאטנים מסמנים בריא" – סימון בחזית האריזה מנקודת המבט של דיאטניות מובילות בתחומי הייעוץ הקליני
 
ילדים – בריג'יט כוכבידיאטנית ילדים קלינית, סגנית מנהלת היחידה לתזונה, בית החולים לילדים ע"ש ספרא, המרכז הרפואי ע"ש שיבא
 
השמנה וסוכרת – אירה שולמן, BSc,MPH, דיאטנית קלינית, מינהלתית, רכזת תחום בריאות האשה, מחוז מרכז של שירותי בריאות כללית. ממחברות ספר הדרכה "ספירת פחמימות – החופש בדרך לאיזון הסוכרת"
 
מחלות קרדיווסקולריות – ד"ר סיגל אילת אדר,   דיאטנית קלינית , ראש המסלול לחינוך לאורח חיים פעיל ובריא במכללת וינגייט, וחברת החוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל אביב
 
13:20-14:00
דיון משותף עם הקהל המקצועי במליאה, בשילוב שאלון אינטראקטיבי – לקידום סביבת מזון שתעזור לכולנו להצליח

14:00-15:00

הפסקת צהריים וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

15:00-16:30

מושב 23

Israeli_Ministry_of_Health_logo

BMI… מידת הרלוונטיות בגיל השלישי….

גוף מקצועי: משרד הבריאות

יו"ר: פרופ' רונית אנדוולט, מנהלת המחלקה לתזונה, משרד הבריאות

פרופ' פייר זינגר, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ כללי, מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בלינסון

רקע:

הגדרת BMI תקין בקרב אוכלוסיה מבוגרת מתבססת על נתונים אפידמיולוגים. הוא מהווה מדד הנתון למחלוקת, עקב אי הדיוק, למרות קלות המדידה.

ארגון הבריאות הבינלאומי (WHO) קבע סטנדרטים לערכי BMI תקינים עבור האוכלוסיה הבוגרת למניעת תמותה (18.5-24.9 ק"ג/מ"ר).

מטה אנליזות רבות מצאו כי סטנדרטים אלו אינם מתאימים לקשישים.

במושב זה נדון בסוגיות ובשאלות הבאות:

אודות הנתונים האפידמיולוגים של BMI ואף ננסה לקבוע ולהגדיר את הנורמות במטרה לאבחן "תת תזונה" ו"השמנת יתר" בגיל המבוגר.

האם יש לעדכן את טווח ה-BMI המיטבי עבור הקשיש?

האם פרדוקס ה-BMI תקף לגבי הגיל הקשיש? כלומר – האם BMI גבוה יותר הינו בעל יתרונות בריאותיים עבור אוכלוסיית הקשישים?

האם קיים טווח BMI אידיאלי לשיעורי תמותה או תחלואה נמוכים בקרב קשישים?

15:00-15:20

תמונת מצב עדכנית של BMI בארץ בקרב בני 65 ומעלה

רבקה גולדשמיט, רכזת סקרים ומחקרים, אגף לתזונה, משרד הבריאות

15:20-15:40

האם קיימות הוכחות להגדרת השמנת המבוגר?

פרופ' פייר זינגר, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ כללי, מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בלינסון

15:40-16:00

BMI for Lowest All-Cause Mortality in the Elderly

BMI אופטימלי לקשיש בהיבט של שיעורי תמותה

ד"ר עליזה שטרק, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה, האוניברסיטה העברית

ד"ר לימור בן יעקב, דיאטנית קלינית, RD, Ph.D, בית הספר למדעי התזונה, האוניברסיטה העברית; המחלקה למדעי התזונה, המרכז האקדמי פרס

16:00-16:20

Determining BMI Cutoffs for Older Adults Beyond Mortality

הקשר בין BMI ומדדים תפקודיים בקשישים 

יוספה כחל, רכזת בכירה, תחום תזונה בגריאטריה, אגף לתזונה, משרד הבריאות

פרופ' דנית שחר

16:20-16:30

דיון בהשתתפות מרצי המושב
© 2018 כל הזכויות שמורות
Created by
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן