29.05.2019

יום ד'

אולם 2

07:30-08:30

הרשמה, קפה בחסות ארומה אספרסו בר | ארוחת בוקר

08:30-10:00

מושב 14

unnamed-2

לאכול ולחיות בכבוד – תזונה בגיל השלישי

גוף מקצועי: קופת חולים מאוחדת

יו"ר: ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית, מאוחדת

ד"ר סיגל סופר, ע. דיאטנית ראשית, מאוחדת

 

תזונת הקשיש הבריא

אתגרים בהתמודדות עם תהליך ההזדקנות, הזדקנות מיטבית באמצעות תזונה נבונה

 

בין שכחה לזכרון – אלצהימר, ודימנציות נוספות

שכחה תלוית גיל, טיפול וטיפול תזונתי בפרט לחולה הדמנטי

 

בגידת הגוף  – פרקינסון

 

חולה הפרקינסון – ההתדרדרות התזונתית והטיפול בעזרת תזונה  

10:00-10:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

10:30-12:00

מושב 18

מן המכבש…

יו"ר: יעודכן בהמשך

10:30-10:50

השתלות חיידקים – ממעבדת המחקר למיטת החולה, מניפולציות לשיפור יעילות ההשתלה

ד"ר נעמי פליס איסקוב, RD, Ph.D, דיאטנית ואפידמיולוגית, מנהלת תחום המחקר ביחידה למחלות מעי דלקתיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

15:20-15:40

Do I_MED? – כלי ישראלי חדש להערכת תזונה ים תיכונית

טל שמעוני, מנהלת תחום סקרי בריאות ותזונה (מב"ת), המרכז הלאומי לבקרת מחלות, משרד הבריאות

15:40-16:00

הקשר בין תזונה לפוריות הגבר

מיכל אפרת, M.Sc., R.D. , מהנדסת מזון ודיאטנית קלינית, דוקטורנטית לתזונה וביולוגיה חישובית. המחלקה למדעי החיים, אוניברסיטת בר אילן. המחלקה לתזונה, אוניברסיטת אריאל

16:00-16:20

מהבריכה לצלחת – טיפים חשובים לצריכה של דג טעים ובעל ערך תזונתי

ד"ר תורי גולדשטיין, דיאטנית קלינית, יועצת תזונתית לארגון מגדלי הדגים

בחסות ארגון מגדלי הדגים

16:20-16:30

דיון

12:00-12:30

הפסקת קפה וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

12:30-14:00

מושב 22, אולמות 2+3

מליאה

יו"ר: פרופ' שירה זלבר שגיא, RD, Ph.D, ראש התוכנית לתזונה, בריאות והתנהגות, בית הספר לבריאות הציבור, אוניברסיטת חיפה

12:30 – 12:50  מהפכת הקלין לייבל – מוכרת?

Clean It, Sell It

אילת תורן דובר, מנכ"ל ובעלים, חברת Binsight

רקע:

סוד ההצלחה של הקלין לייבל

בעקבות הביקושים, היצרנים והמשווקים מבינים כיום, שטובת הצרכן חשובה ושקיפות הינה ערך עליון. קלין לייבל נכנס לאסטרגיה של כל היצרנים הגדולים.

הצרכן רוצה לצרוך יותר בריא, ממה שהוא יכול לקנות. יחד עם זאת, יותר בריא לא בהכרח יותר טעים, הצרכנים מצביעים ברגליים. ולכן סוד ההצלחה הוא לייצר את ההתאמה המושלמת בין החיך של הצרכן ובין המוצר הסופי.

פאנל פתוח בנושאים "חמים" הקשורים לתקנות החדשות, בהשתתפות נציגים מ: משרד הבריאות, אקדמיה, התאחדות תעשיית המזון, תעשיית המזון, תקשורת הציבור.

14:00-15:00

הפסקת צהריים וביקור בתערוכה המקצועית והתעשייתית

15:00-16:30

מושב 23

Israeli_Ministry_of_Health_logo

BMI… מידת הרלוונטיות בגיל השלישי….

גוף מקצועי: משרד הבריאות

יו"ר: פרופ' רונית אנדוולט, מנהלת המחלקה לתזונה, משרד הבריאות

פרופ' פייר זינגר, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ כללי, מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בלינסון

רקע:

הגדרת BMI תקין בקרב אוכלוסיה מבוגרת מתבססת על נתונים אפידמיולוגים. הוא מהווה מדד הנתון למחלוקת, עקב אי הדיוק, למרות קלות המדידה.

ארגון הבריאות הבינלאומי (WHO) קבע סטנדרטים לערכי BMI תקינים עבור האוכלוסיה הבוגרת למניעת תמותה (18.5-24.9 ק"ג/מ"ר).

מטה אנליזות רבות מצאו כי סטנדרטים אלו אינם מתאימים לקשישים.

במושב זה נדון בסוגיות ובשאלות הבאות:

אודות הנתונים האפידמיולוגים של BMI ואף ננסה לקבוע ולהגדיר את הנורמות במטרה לאבחן "תת תזונה" ו"השמנת יתר" בגיל המבוגר.

האם יש לעדכן את טווח ה-BMI המיטבי עבור הקשיש?

האם פרדוקס ה-BMI תקף לגבי הגיל הקשיש? כלומר – האם BMI גבוה יותר הינו בעל יתרונות בריאותיים עבור אוכלוסיית הקשישים?

האם קיים טווח BMI אידיאלי לשיעורי תמותה או תחלואה נמוכים בקרב קשישים?

15:00-15:20

תמונת מצב עדכנית של BMI בארץ בקרב בני 65 ומעלה

רבקה גולדשמיט, רכזת סקרים ומחקרים, אגף לתזונה, משרד הבריאות

15:20-15:40

האם קיימות הוכחות להגדרת השמנת המבוגר?

פרופ' פייר זינגר, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ כללי, מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון

15:40-16:00

BMI for Lowest All-Cause Mortality in the Elderly

BMI אופטימלי לקשיש בהיבט של שיעורי תמותה

ד"ר עליזה שטרק, הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה, האוניברסיטה העברית

ד"ר לימור בן יעקב, דיאטנית קלינית, RD, Ph.D, בית הספר למדעי התזונה, האוניברסיטה העברית; המחלקה למדעי התזונה, המרכז האקדמי פרס

16:00-16:20

Determining BMI Cutoffs for Older Adults Beyond Mortality

הקשר בין BMI ומדדים תפקודיים בקשישים 

יוספה כחל, רכזת בכירה, תחום תזונה בגריאטריה, אגף לתזונה, משרד הבריאות

פרופ' דנית שחר

16:20-16:30

דיון בהשתתפות מרצי המושב

שתפו

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
© 2018 כל הזכויות שמורות
Created by
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן