פרופ רות בירק

פרופ' רות בירק

דיקן מדעי הפקלוטה למדעי הבריאות באוניברסיטת אריאל וראש מעבדה/ מרכז לתזונה ולרפואה מותאמת אישית.

פרופ' בירק הינה בוגרת של תואר ראשון בביוטכנולוגיה של מזון, תואר ראשון בתזונה קלינית, תואר שני בתזונה וביוכימיה ותואר שלישי בנושא תזונה מולקולרית כולם מהאוניברסיטה העברית בירושלים. 

פרופ' בירק המשיכה לשני פוסט-דוקטורטים בנושאים של תזונה מולקולרית וגנטיקה של האדם, באוניברסיטת מרילנד, ארה"ב ומכון וויצמן למדע. 

Prof. Birk did her BSc in Food Biotechnology, followed by a BSc in Clinical Nutrition, an MSc in Nutrition-Biochemistry and PhD in Molecular Nutrition, all at the Hebrew University in Jerusalem. Focusing on the crosstalk between nutrition and genetics, she went on to do a postdoctoral fellowship in Molecular Nutrition at the University of Maryland, followed by a postdoctoral fellowship in Human Genetics at the Weizmann Institute of Science. Her main research interests are Nutrigenetics and Nutrigenomics, focusing on genetic polymorphisms and molecular genetic aspects of nutritional effects on complex diseases and traits, such as obesity, hypertension, digestion, fertility, cancer and athletic performance. With a focus on obesity research, another facet of her lab deals with molecular studies of differentiation of adipocytes and exocrine pancreas cells. She tutors many students, both undergraduates and graduates, has authored dozens of scientific papers in her field and has many scientific collaborations in Israel, Europe and the United States.

 

 

יו"ר

יום רביעי, ה- 29.05 | 12:30-14:15 | מושב מליאה 9- "תזונה מותאמת אישית"

שתפו

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
© 2019 כל הזכויות שמורות
Created by
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן