ניבה שפירא

פרופ' ניבה שפירא

דיאטנית קלינית, ראש החוג לתזונה, מכללה אקדמית אשקלון.

פרופ' ניבה שפירא היא דיאטנית קלינית, עוסקת בהוראה אקדמית, במחקר ופיתוח גישות מניעה, טיפול ומזון פונקציונאלי  שנשאו מספר פטנטים בינלאומיים. תחומי העניין שלה כוללים את בריאות האם, גדילה והתפתחות המח בעובר ובילוד; הבדלי מגדר בביוכימיה ובתזונה, תזונה ספציפית לנשים ומניעה מוקדמת של סרטן שד; דיסליפידמיה; דיסגליקמיה; חקלאות מכוונת בריאות, בטחון תזונתי וקיימות של שרשרת המזון.

שימשה כיועצת תזונה ראשית במחקר ופיתוח עבור חברת שטראוס (1994-2009). מרצה בכירה בתזונה קלינית באוניברסיטת תל אביב (1984-2009), ובמכללת תל חי (2012-2014). הקימה חוג חדש לתזונה ודיאטה (אשקלון), ומאז 2014 מרצה בכירה ומ- 2018 פרופסור חבר וראש החוג לתזונה במכללה האקדמית אשקלון. 

פרופ' שפירא התמחתה באקולוגיה של המשפחה ובפיתוח הפוטנציאל האנושי באוניברסיטת מישיגן (1976-1977); בגישה הגליקמית לסוכרת ומניעת כבד שומני באוניברסיטת טורונטו (1981-1982), ועבודה קלינית בקהילה.

הייתה חברה להקמת הפורום למזונות פונקציונליים של הנציבות האירופית (1998-2004), ובאגודה האירופאית למניעת סרטן (1997-הווה); מעורבת בפיתוח פרויקטים עבור אפריקה (1984-1986) ומדינות מתפתחות אחרות (דרך מרכז רענן וויץ ברחובות ומרכז פרס לשלום, ת"א), הוזמנה למסע הרצאות ב-6 ערים מרכזיות, בנושאי תזונה בהריון, למיגור מגיפת הסוכרת (הודו, 2011).

שימשה כחברה במועצת המזון העליונה הישראלית; חברת הנהלת עמותת התזונאים והדיאטנים בישראל (עתיד); בקבוצת המייסדים הראשונים של רפואה משלימה בשירותי הבריאות בישראל (שיר"ם, אסף הרופא);  יועצת תזונתית לאגודה הישראלית למלחמה בסרטן; פרסמה מאמרים רבים בכתבי עת שפיטים ומדעיים אחרים; מוזמנת תכופות להרצות בכנסים מדעיים ברחבי העולם ובישראל, ובעבר הייתה פעלה רבות גם בתקשורת הכתובה ובמדיה.

עד לאחרונה – הייתה חברת מועצת המנהלים של הקונפדרציה הבינלאומית לאגודות הדיאטנים ת 2012-2016 ICDA,). כיום חברה בוועדה המייעצת, ובמערכת העיתון של האגודה האירופאית לרפואה מותאמת אישית (EPMA), חברה בוועדה לשיפור שרשרת המזון – מהחקלאות לצלחת – ברשות משרד הבריאות, מרצה ויו"ר בכנסים בנושאי תזונה מגוונים בארץ ובעולם.

חברת המועצות הלאומיות לבריאות נשים במשרד הבריאות (ישראל), פעילה ביוזמות ציבוריות ולאומיות לביטחון תזונתי, ולקידום חקלאות מוכוונת-בריאות, בת קיימא ופונקציונלית. 

בשנת 2016 קיבלה פרס מפעל חיים מהפורום הישראלי לתזונת קיימא, ופרס לדיאטנית פורצת דרך מעמותת עתיד של הדיאטנים הקליניים בישראל. ב-2018 קבלה תעודת הוקרה מתאגיד שטראוס על תרומה למחויבות החברה לתזונה בריאה (1992-2009).

ב- 2018 גם קבלה הסמכה קבועה לחוג החדש לתזונה שהקימה במכללה אקדמית אשקלון.

יו"ר, הרצאתה של פרופ' ניבה שפירא: "גורמים תזונתיים במניעת סרטן השד"
יום חמישי, ה- 30.05 | 08:30-10:00 | מושב 15- "תזונה מונעת סרטן - האומנם דוד מול גוליית? סרטן שד כדוגמה"

שתפו

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
© 2019 כל הזכויות שמורות
Created by
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן