ד"ר אילן סמיש

מייסד ומנכ"ל אמאי חלבונים המתאימה חלבונים לשוק המזון באמצעות עיצוב חלבונים חישובי וייצור ביוטכנולוגי (פרמנטציה). אמאי מייצרת את החלבון המתוק ביותר בעולם (פי 10,000 מסוכר). לאמאי הסכמי מו"פ עם פפסיקו, דנונה, אושן-ספריי ואחרים. ד"ר סמיש הוא בוגר התכנית הבינתחומית למצטיינים (אונ' ת"א, למד מדע ומנהל עסקים). דוקטורט ממכון ויצמן ופוסט-דוקטורט מאוניברסיטת פנסילבניה. היה מרצה לגנטיקה, ביוכימיה, כימיה פיסיקלית וביולוגיה חישובית (מכון ויצמן, אונ' עברית, מכללת בראודה). ייסד את הכנס המוביל בעולם לביולוגיה חישובית מבנית. ייסד את פורום האקדמיה-תעשייה למדע מתוק (עם פרופ' ניב). הקים את אמאי לאחר שפרסם ספר על עיצוב חלבונים חישובי.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן