אודות הכינוס

אני שמחה לעדכן על יציאתו לדרך של הכינוס "תזונה מונעת-איחוד כוחות" ה-18 (ח"י שנים) המהווה סיבה טובה לחגיגה… ואנו שמחים לחגוג אתכם…

במהלך 18 שנות קיומו עסק הכינוס במגוון רחב מאוד של נושאים שנבחרו לפי מידת הרלבנטיות, באתגרים שהצבנו לעצמנו (איחוד הכוחות המקצועיים המשיקים לתזונה, (מהארץ והעולם) איחוד של אנשי מקצוע שונים בתחום הרפואה המשיקים לתזונה-רופאים, דיאטנים, פסיכולוגים, סטודנטים, חוקרים, מדענים, אנשי מו"פ, תעשיית המזון מהארץ והעולם.

ניצול הזדמנויות, מינופן והעצמתן לטובת עולם התזונה שלא יורד מהכותרות בשנים האחרונות.

בין הדוברים בכינוסים במהלך השנים הייתה לנו הזכות לארח אנשי מפתח מדענים, חוקרים, נשיאים של איגודי תזונה חשובים ומובילים בתחום מדע התזונה מסביב לעולם- מה שהיווה הזדמנות טובה ופורה  מבחינה מקצועית להתחככות עם אנשי המקצוע המייצגים את עולם התזונה בישראל, שזכו ללא מעט משובים חיוביים.

הכינוס מהווה מפגש מקצועי/חברתי המוקדש לנושא התזונה ומכוון לאנשי מקצוע, במה טובה ללמידה, עדכון ידע, חשיפה לחדשנות מקצועית ,טכנולוגית ובתעשיית המזון, הזדמנות טובה להחלפת דעות, ידע, חוויות מחוללי שינוי ועוד.

מטרות הכינוס הינה לייצר, לאסוף ,לעדכן, ולהנחיל ידע למשתתפים בו, להביאם ולהניעם לפעולה, להשפעה וקידום, לגרום לחשיבה מחודשת להתעוררות לפעולה חדשה, ליצירת קשרים מקצועיים בין המשתתפים שיהוו כר להמשך פיתוח של השתלמויות, ימי עיון , כנסים נוספים והנחלת ידע חדש ודרכים להגשתו. 

DSC02984
DSC02834
הכוח שבידע...
DSC02537
גם כשאנחנו מלמדים, אנחנו לומדים...

השנה בחרנו לעסוק ב-מגוון  רחב של נושאים תוך התמקדות בנושא ה-פודטק והטכנולוגיה בשרות התזונה

פודטק- FOODTECH

אחת מקטיגוריות ההייטק המדוברות בעולם בעת האחרונה הפכה השנה "לנסיכה" החדשה של החדשנות הישראלית בתחום האגרו פודטק.

החיבור בין המחקר, החדשנות והחקלאות הישראלית יוצרים שרשרת ערך שלמה העוברת כעת מהפכה.

כבר כיום פועלים בישראל כ-500 סטרטאפיסטים בתחום הפודטק יחד עם קרנות הון סיכון, מכוני מחקר מובילים בישראל ותעשיית המזון המקומית והעולמית, ביניהן ניתן כבר לסמן חברות פורצות דרך עולמית שישפיעו על האופן בו אנו צורכים ומייצרים מזון.

כיום יותר מתמיד, לטכנולוגיה מתקדמת תפקיד מפתח בתעשיית המזון והמשקאות, זה בא לידי ביטוי בעיקר בהשפעה על הפחתת עלויות ייצור והגדלת הרווח תוך יצירת ערך לצרכן.

בשנים האחרונות אנו חווים מודעות גדלה לבריאות ורווחה, רגולציה מחמירה, דלדול במשאבי טבע וחומרי גלם ומודעות בתחום הקיימות, בנוסף קיימת דרישה הולכת וגוברת למוצרים שיבטאו ערך ניכר ויתאימו למגמות איכות החיים הקיימות כיום.

לאור מגמות אילו, פתרון בר קיימא לאורך זמן יכול להיות מושג רק על ידי שימוש בטכנולוגיות חדשניות ופורצות דרך-כבר היום ישנם פתרונות המאפשרים להעלות את הערך לצרכן בזכות פיתוח/זיהוי רכיבים חכמים, הגדלת טריות המוצר והבאתו לצרכן הסופי בצורה הקרובה ביותר לטבע תוך שיפור הערכים התזונתיים.

פודטק בעצם מהווה את הטכנולוגיות שיש להן יישומים הקשורים למזון לאורך כל שרשרת הערך שלו- משלב חומרי הגלם החקלאיים דרך שלבי העיבוד השונים ועד לשלב האריזה

בעידן בו הצרכנים מודעים יותר לבריאותם והקשר למזון, מתמקדים היום בתעשיית המזון במתן ערך בריאותי רב יותר בכל ביס.

יש הזדמנות לתעשיית המזון לגשר על הפערים באספקת המזון בכדי לענות לצרכים הגדלים ולתמוך באופן הוגן בביטחון במזון ובביטחון תזונתי.

 לא רק כמות המזון חשובה וקריטית אלא האיכות, הבטיחות, ההרכב התזונתי וערכים מוספים בריאותיים שיעמדו בצרכי הבריאות והצריכה המשתנים.

6
איזהו חכם- הלומד מכל אדם
DSC02864
במסגרת התוכנית המדעית של הכינוס, יכללו גם נושאים אחרים עדכניים.
מקצת הנושאים הנוספים בהם יעסוק הכינוס:

תזונת תינוקות וילדים

  • נושאים חמים בתזונת תינוקות וילדים
  • חידושים באלרגיה למזון בתינוקות וילדים
  • האם יש דבר כזה השמנת תינוקות וילדים?
  • מה מצב היוד בתזונת תינוקות וילדים?
  • ״הפרעות אכילה במעגל החיים כשבררנות בילדים הופכת להיות מחלה בבגרות"
  • מזונות בלבד?! אכילה בררנית בגיל הרך
  • האם בררנות גורם סיכון לאנורקסיה בבגרות?
  • "שביל החלב-ציוני דרך בחלב אם והאכלה בינקות"
  • "לא כל מי שאוכל גדל"

פסיכותרפיה תזונתית

  • פסיכותרפיה תזונתית
  • שילוב פסיכותרפיה בינאישית בטיפול תזונתי
  • שילוב מיידנפולנס בטיפול תזונתי בהפרעות אכילה
  • העברה נגדית בטיפול תזונתי
  • התערבות להפחתת הפרעות באכילה בקרב ספורטאיות

חדשות השומנים

  • העידן החדש בטיפול תרופתי של הפרעות משק הליפידים
  • מעבר לכולסטרול: עיכוב מסלולים דלקתיים למניעת תחלואה קרדיווסקולרית
  • ויטמין A וקרטנואידים: הקשר להשמנה, עמידות לאינסולין וטרשת עורקים
  • טעימת בישול בייתי- חידושים בהתערבות תזונתית למניעת טרשת עורקים
  • "למה לי לקחת ללב"?
  • שומן רווי זמן להתפייס…
  • דיאטה עשירה בשומן רווי ובכולסטרול- האם הפליאוליטים חיו טוב יותר מאיתנו?
  • מזון מעובד – עבדו עלינו?
  • הילכו צמחונות ושומן רווי יחד?

גם וגם וגם…

  • "תנו לי רגע לחדש לכם, השמנה כמו שלא הכרתם"
  • להיות או לא להיות קטוגני? בעד ונגד עם צוות רב מקצועי ומטופלים סוכרתיים למודי נסיון
  • מהמעבדה  לפרקטיקה- היבטים פיזיולוגיים בפעילות גופנית, מטבוליזם והרכב גוף

חידושים בסדנאות השנה

  • "סבתא בישלה דיסה- טרמינולוגיה בינלאומית לסטנדרט למרקמי מזון – סדנא מעשית"
  • "הערכה פיזיקאלית-ראש צוואר – סדנא מעשית"
  • "סטארט אפ על הגריל"
  • ״משחקת בסירים" – חזרה לבישול הבייתי, חוויה כייפית ומלאה בהנאה

  • סדנאת אפייה בריאה יותר – איך ״מבריאים״ כל מתכון ומכניסים את האפייה הבריאה הביתה
  • ללכת בשביל הבריחה-אכילת יתר כמנגנון בריחה מרגשות שליליים

פודטק בשירות התזונה

  • איך מפחיתים סוכר בלי להפחית את הטעם?
  • איך יכולה הדיאטנית לתרום לפיתוחים חדשניים במזון?
  • כלכלה מעגלית פוגשת תזונה
  • אריזה מקליפת שום
  • פודטק בשירות הכלכלה המעגלית בצפון
  • חלבון מתוק
  • ספירולינה טרייה
  • רכיבים פעילים לסוכרת

נושאים וסדנאות נוספים יפורסמו בהמשך...

מעניין, חדשני ומעודכן... אל תחמיצו!