אודות הכנס

המרכז לתזונה רפואית שמח להזמינכם לקחת חלק פעיל במסגרת הכינוס:
"תזונה מונעת - איחוד כוחות" ה- 15

זהו מפגש הפיסגה של אנשי המקצוע מתחום התזונה ותעשיית המזון מהארץ ומהעולם, המהווה במה חשובה והזדמנות להפרייה הדדית, סיעור מוחות, חיכוך של התעשייה והאקדמיה ומפגן מרשים של מדע התזונה ותעשיית המזון.

הנושא המרכזי של הכינוס השנה הוא:
חינוך, קידום בריאות ותזונה בריאה בחזית המדע.


חינוך וקידום בריאות הינם יעדים חדשים, שהציבו שירותי הבריאות בארץ ובעולם, המהווים אבני דרך חשובים ברפואה של המאה-21. מטרתם מתן אפשרות להארכת תוחלת החיים, שיפור איכות החיים, חיים ללא מחלות ומוגבלויות ברמת הפרט, המשפחה והקהילה.
מדובר בתהליך חשוב, הכולל בתוכו פעילות התנסותית וחינוכית, שמטרתה להביא להעצמת הידע ופיתוח שיטות התבוננות והטמעת ערכים, שיובילו לשיפור ושיקום בריאות האדם ולמניעת מחלות. בטווח הארוך היעד העיקרי הינו הקניית הרגלים והתנהגות בריאותית שתהווה דרך חיים ותיושם במישור הגופני, הנפשי, החברתי והסביבתי.
בשנים האחרונות אנשי המקצוע העוסקים בחינוך וקידום בריאות "יושבים על המדוכה" ועסוקים בקבלת החלטות אחראיות ובניית דרכי חשיבה, שתומכות במסגרות בריאותיות וכוללות מיומנויות שיקנו וישרישו כלים וידע, אשר יאפשרו ברמת הפרט הפעלת שיקול דעת ויכולת התמודדות עם מצבים שונים הקשורים לבריאות בצורה ישירה ועקיפה, אימוץ התנהגויות מקדמות בריאות וניהול אורח חיים בריא/תקין/איכותי.
השנה בחרנו להקדיש את הכינוס ה-15 לנושא זה, תוך שימת דגש מיוחד למקום החשוב, הבולט והתורם שממלאה "התזונה המונעת", שהדיאטנים אחראיים להתנעתה והבאתה לידי מימוש בשטח.
ליצירת אורח חיים בריא חשיבות רבה במכלול ההיבטים-תזונה נבונה, פעילות גופנית, קידום בריאות, מניעת השמנה, הקפדה על סביבה נקייה ואסתטית, חיזוק הדימוי העצמי–הקניית ההרגלים מגיל צעיר תבטיח את הפיכתם לדפוסים קבועים וליצירת אורח חיים בריא המקדם בריאות.

תכנית הכינוס כוללת מגוון רחב של הרצאות, דיונים פתוחים שיעסקו בניתוח ההשפעות והתהליכים המתרחשים בארץ ובעולם בתחומים הקשורים לנושא, במקביל להצגת עבודות מחקריות ע"י מיטב החוקרים בארץ ובעולם. בנוסף תוצג הפעילות הענפה הנעשית בתחום, רבדים השונים כמו המחקרים העדכניים הנעשים בתחום חשיפת תכניות חינוך ברמות השונות הנעשות בארץ ובעולם ומובלות ע"י גופים שונים - מערכת החינוך (גני ילדים, בתי ספר, צהרונים וכו'), פעילות הרשויות המקומיות - בקהילה, בקופות החולים, בארגונים עסקיים, באמצעי התקשורת, משרד הבריאות ועוד.
התיחסות מיוחדת תינתן לכל נושא הקולינריה, תעשיית המזון, תזונה ים-תיכונית/קדמונית, השפעות תרבותיות, כלכליות וחברתיות על הרגלי הצריכה (במגזר הערבי, הדתי וכו').
מיקומה של תעשיית המזון במאמץ הלאומי לחינוך וקידום בריאות – כיצד מתמודדת עם האתגר של ייצור מזון טעים, המותאם להעדפות הצרכן תוך הכרה בחשיבות שיש למזון על חינוך וקידום בריאות והירתמות מלאה למדיניות מקדמת בריאות שתוביל ליצירת סביבה תומכת.

"איחוד כוחות" של הגורמים העוסקים במלאכה - אקדמיה, תעשיה וקובעי מדיניות, הינו שילוב חשוב הטומן בחובו הבנה כי עבודה משותפת מהווה חלק מהובלת השינוי לטובת איכות החיים.

הכינוס יתקיים בתאריכים 17 - 18 במאי 2017.
ב 16 במאי יתקיימו סדנאות מקצועיות. 


הכינוס יתקיים גם השנה בגני התערוכה, בביתן 10, במהלכו יתקיימו הרצאות, פנלים, וכמובן- התערוכה המרכזית של תעשיית המזון הבריא בארץ.


שריינו ביומנכם! 

אל תפספסו את ההזדמנות להתחככות והפריה הדדית עם קולגות, תעשיה, מרצים מהארץ ומחו"ל ועוד.


נשמח לראותכם בין המשתתפים בכינוס.

בברכה,
רות משה - יו"ר מקצועית, דיאטנית קלינית ומחנכת לסוכרת

___________________________________________________

דמי רישום לכינוס
תעריף מוקדם - עד לתאריך 10.5.17

השתתפות בימים רביעי וחמישי - 17 - 18 במאי 2017 - 300 ש"ח 
השתתפות ביום רביעי, 17 במאי, או חמישי, 18 במאי 2017 - 200 ש"ח

חברים בעמותת עתיד והחברה הישראלית לתזונה קלינית
השתתפות בימים רביעי וחמישי - 17 - 18 במאי 2017 - 280 ש"ח 
השתתפות ביום רביעי, 17 במאי, או חמישי, 18 במאי 2017 - 180 ש"ח

סטודנט / סטאז'אר / גמלאי
השתתפות בימים רביעי וחמישי - 17 - 18 במאי 2017 - 200 ש"ח 
השתתפות ביום רביעי, 17 במאי, או חמישי, 18 במאי 2017 - 110 ש"ח
jחבר


חזור